BLAUWE BESSEN-MUFFINS

(12 Stuks)

 

375 gr bloem

3 theelepels bakpoeder

½ theelepel zout

125 g poedersuiker

2 eieren

1 ½ dl. Melk

6 cl maïsolie

250 gram blauwe bessen

 

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Beboter 12 cakevormpjes. Doe bloem, bakpoeder, zout en suiker door een zeef in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje in de bloem en voeg de vloeibare ingrediënten toe. Klop niet te lang, het mengsel moet nog een beetje klonterig zijn. Schep meteen de blauwe bessen erdoor. Vul de vormpjes voor tweederde met het deeg. Bak de muffins 20 – 25 minuten tot ze goed gerezen zijn en een in een muffin gestoken houten prikker er schoon uitkomt. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen. Keer de vormpjes om en tik de muffins eruit. Serveer ze warm.