BLAUWE BESSEN KAASTAART

1 – 1 ½ rol Marie- of volkoren koekjes

6 eetlepels gesmolten boter of margarine

snufje nootmuskaat

200 gr zachte Mon Chou kaas

0,2 liter slagroom of melk

100 gr suiker

½ theelepel vanillepoeder

½ theelepel geraspte citroenschil

Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter en de nootmuskaat. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met het mengsel en druk dit goed aan (in plaats van een koekkruimbodem voldoet een kant en klare vlaaibodem ook uitstekend). Klop de kaas, slagroom of melk, suiker, vanillepoeder en citroenrasp tot een gladde massa en lepel ze op de koekbodem (of vlaaibodem). Schenk vervolgens de blauwe bessen toplaag over de gladgestreken kaaslaag en plaats de taart enige uren in de koelkast.

Blauwe bessentoplaag:

500 gr blauwe bessen

100 gr suiker

1 dl water

2 eetlepels maizena

snufje zout

1 eetlepel citroensap

Breng de blauwe bessen met het water, de suiker, het zout en de maizena al roerende aan de kook tot het goed gebonden is. Roer de citroenrasp erdoor en laat het mengsel lauw worden.