SCHOENLAPPERS BLAUWE BESSEN

120 gr suiker

1 eetlepel maizena

1 kilo blauwe bessen

4 theelepels citroensap

1 theelepel geraspte citroenschil

1 theelepel gemalen kaneel

snufje zout

Doe suiker en maizena in een pan. Voeg blauwe bessen, citroensap, citroenrasp, kaneel en zout toe. Kook al roerende tot het mengsel bindt. Giet het daarna in een ovenschaal van 26 cm doorsnede. Lepel de schoenlappersbovenlaag (zie hierna) over het fruitmengsel. Bak op 190 ˚C gedurende 15 tot 20 minuten of tot ze goudbruin is. Warm serveren met ijs of geslagen room.

Schoenlappersbovenlaag:

200 gr zelfrijzend bakmeel

3 eetlepels suiker

¼ theelepel kaneel

¼ theelepel zout

1 ei

klein kopje melk

Roer meel, suiker, kaneel en zout door elkaar. Voeg klein kopje melk bij geklopt ei en roer dat door de overige ingrediënten tot ze net vochtig zijn.