BLAUWE BESSEN CAKE (cakevorm 30 cm)

(cakevorm 30 cm)

200 gr bloem

1 theelepel bakpoeder

150 gr boter

150 gr suiker

3 eieren

100 gr gewassen blauwe bessen

1 theelepel geraspte citroenschil

snufje zout

1 zakje vanillesuiker

De gewassen blauwe bessen goed in een vergiet laten uitlekken en daarna door het meel wentelen. Beboter de cakevorm en bestuif deze met bloem. Roer de boter schuimig en voeg suiker, citroenrasp, vanillesuiker, en zout toe. Blijf roeren tot de massa luchtig is. Doe er dan één voor één de hele eieren bij en roer voortdurend tot er een luchtige massa ontstaat. Voeg vervolgens de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Roer de blauwe bessen erdoor. Meng alles vlug samen en vul de vorm direct met de massa. Zet de vorm in de oven en bak deze op (±) 160 ˚C in (±) 75 minuten gaar.